Erepenning
De bijbehorende oorkonde en brief van de Commissaris van de Koningin provincie Gelderland de heer Cornielje.
Daar zit muziek in
Een Koninklijke Erepenning werd zondag 4 november 2007 uitgereikt aan het Ulfts Mannenkoor. Burgermeester Hans Alberse van de gemeente Oude IJsselstreek reikte de penning uit aan Amphion te Doetinchem. De Erepenning van Verdiensten werd toegekend vanwege de grote culturele uitstraling van het koor in zowel binnen- en buitenland. De kooractiviteiten zijn veelzijdig, ook op sociaal gebied (benefietconcerten) en van grote omvang. De afgelopen vijftig jaar waren er nationale en internationale optredens in het openbaar, in kerken en grote concertzalen met programma's in diverse stijlen als opera, musical, byzantijns, kozakken, in samenwerking met en op uitnodiging van andere koren. Er waren ook radio- en televisieoptredens waarmee de gemeente Oude IJsselstreek op de kaart werd gezet.
De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen, instellingen en stichtingen. De onderscheiding is in 1965 ingesteld door koningin Juliana en is bedoeld voor verenigingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan. Uitreiking vindt alleen plaats bij het 50-jarig jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. De penning kan door de vereniging zelf worden aangevraagd bij de burgemeester van de vestigingsplaats. Deze speelt de aanvraag door naar de commissaris van de Koning die advies inwint en een voorstel aan de koning doet.
Home Info Foto Galerie CD collectie 50 jaar UMK De Vriendenkring Reacties Ere penning Contact 60 jaar UMK