Solisten Binnen eigen gelederen beschikt het Ulfts Mannenkoor over een uitstekend aantal solisten. Zij leveren, ieder met zijn eigen specifieke stem, een bijdrage aan de grote reputatie van het Ulfts Mannenkoor. Tenoren: Theo Overgoor, Herman Hunting, Barend Saalmink, Eddy Braam. Bariton: Jos Grob. Bas: Gerrie Tempels.
Daar zit muziek in
De dirigent. Sinds 1 maart 2018 is de muzikale leiding in handen van Christo Guenov. Geboren in 1977 en opgegroeid in Sofia (Bulgarije). Op 4-jarige leeftijd kwam zijn muzikaliteit al tot uiting en speelde hij al piano. Na zijn middelbare school studeerde hij aan het conservatorium in Bulgarije, met als hoofdvak klassieke piano en als bijvak koordirectie. In 1999 behaalde hij daar zijn masterdiploma en is toen naar Nederland vertrokken. In 2006 behaalde hij de diploma’s klassieke piano en koordirectie aan het conservatorium te Enschede. Tijdens de studieperiode in Bulgarije deed hij mee aan diverse nationale en internationale concoursen, waaronder het Pianofestival “Franz Liszt” in Lucca (Italië), het Internationale pianoconcours “Dimitar Nenov” in Razgrad (Bulgarije), het 1e Bulgaarse concours voor Duitse muziek in Burgas (Bulgarije), het internationale concours “The music and the earth” in Sofia. Daarbij won hij verschillende keren een eerste of tweede prijs. Verder is Christo Guenov dirigent/pianist van verschillende koren ( o.a. het Vordens Mannenkoor, het Borculo's Mannenkoor, ”Thema” koor Ootmarsum) met een breed repertoire van Gregoriaanse muziek tot moderne muziek.
Begeleiding. Henk Bennink begeleidt het koor sinds 1984 als vaste pianist/organist. Hij werd geboren op 27 februari 1961 te Gendringen. Aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem studeerde hij bij Jacques Hendriks het hoofdvak piano. Na deze opleiding in 1985 succesvol te hebben afgesloten, studeerde hij kerkorgel bij Roel Smit. Naast zijn werkzaamheden als pianodocent begeleidt hij diverse koren en solisten. Hij treedt regelmatig op als gastpianist en -organist bij concerten en uitvoeringen.
Zangbegeleiding. Sinds 2000 werkt Anna Marie Krijgsman bij het Ulfts Mannenkoor als zangpedagoge voor de (nieuwe) solisten en zorgt zij ook voor de koorscholing, dit in nauwe samenwerking met de dirigent. Zij is geboren op 25 februari 1957 te Arnhem en kreeg haar eerste zanglessen aan de muziekschool van Doetinchem waar zij thans zelf aangesteld is als docente klassieke zang. Zij studeerde aan het Conservatorium van Maastricht de hoofdvakken Docerend musicus en Opera bij Hein Meens en Ton Thissen. Studeerde na deze periode privé verder in Keulen en Düsseldorf. Verleende medewerking aan diverse opera- en operetteprodukties en concerten met verschillende koren. Naast haar werk aan de muziekschool en het Ulfts Mannenkoor geeft zij ook cursussen stemvorming aan de volksuniversiteiten van Doetinchem en Zevenaar en verzorgt workshops bij koren.
Presentatie. Sinds oktober 2016 is  Debby Wissing de presentatrice van het Ulfts Mannenkoor. Zij verzorgt de koorpresentatie bij binnen- en buitenlandse optredens en concerten.
Home Info Foto Galerie CD collectie 50 jaar UMK De Vriendenkring Reacties Ere penning Contact 60 jaar UMK